طريقة عمل برازق شامية على أصولها ومية مية
الكمية تكفي:6 أشخاص
وقت التحضير:15 دقيقة
وقت الطهي:20 دقيقة
المقادير:
كوب و1/3 دقيق أو نزيد فتفوتة تاني حسب العجينة كوب سكر باودر كوب سمن سايح
رشة ملح وفانيلا وللوجه كوب تقريبا من السمسم المحمص
علشان مش هيتحمص في الفرن ونص كوب تقريبا فستق مجروش زلال بيضة مخفوق
التحضير:***
تنخل المكونات الجافة ويضاف السمن ويقلب بأطراف الأصابع لأن البرازق لا تعجن
وكمان مش تترك العجينة خالص بنشتغل بيها على طول
لأن لو تركناها حيمتص الدقيق السمن وتبقى ناشفة
*** تؤخذ كور من العجينة وتبطط قليلا وتدهن بفرشاة بزلال البيض
وتوضع على كمشة صغيرة من الفستق المجروش في صاج الخبز ويضغط على القرص
بحيث يكون بسمك أقل من نصف سم
الطبخ: تخبز بدرجة 180 من 15 – 20 دقيقة بالكثير تنضج وتشقر ونطلعها ونتركها تبرد ونقدمها